Vinanda baas

Mensen op een mooie, natuurlijke manier vastleggen, dat is een van mijn grootste passies. Toen ik vijftien jaar was, zag ik een documentaire over een fotograaf in Hollywood. Hij maakte foto's van celebrities, gewoon bij hem thuis, in de deuropening van zijn garage. Hij zei: 'Waarom zou ik ander licht gebruiken, dan het licht dat God mij heeft gegeven?' Die uitspraak is me altijd bijgebleven. Hij maakte krachtige, close up portretten, waarbij het licht op een hele mooie manier op de mensen viel. Dat maakte toen indruk op mij. Ik had nog nooit een camera in mijn handen gehad, maar had wel oog voor licht. Het fascineerde mij wat voor verschil licht kon maken.

Echt, natuurlijk en puur
Inmiddels twintig jaar verder is die fascinatie en passie alleen maar gegroeid en heb ik met ontzettend veel plezier al veel mensen mogen vastleggen! Ik geloof dat mijn foto's vooral omschreven kunnen worden als echt, natuurlijk en puur. Wat ik heel belangrijk vind tijdens een shoot, is dat mensen het gevoel hebben dat ze volledig zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen. Dat ze zich echt gezien voelen.

Natuur
Daarnaast ben ik een enorme natuurliefhebber. Ik geniet er heel erg van om buiten te zijn, waarbij mijn camera steevast meegaat:-) Mooie landschappen en zonsopkomsten maken mij heel enthousiast, maar ook juist de kleinere dingen, zoals een blad waar het licht heel mooi op valt, een lieveheersbeestje, kunnen mij heel blij maken! Er valt zoveel schoonheid te ontdekken in de natuur als je het wilt zien.

Ook reizen heeft mijn hart. Ik ben inmiddels op alle continenten geweest, op Antarctica na. Ik hoop dat ik in de toekomst nog vele nieuwe plekken en culturen mag gaan ontdekken!

Ik zie uit naar je berichtje!

Liefs,
Vinanda

'Wat ik heel belangrijk vind tijdens een shoot, is dat mensen het gevoel hebben dat ze volledig zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen.'